Pokrenuli smo organsku proizvodnju jabuka na 114 hektara

Kompanija Nectar, lider u preradi voća i proizvodnji voćnih sokova u Srbiji i u regionu, otvorila je danas u Vladičinom Hanu najveću organsku plantažu u Srbiji od ukupno 114 hektara što je još jedan veliki korak u dugogodišnjem opredeljenju kompanije da proizvodi zdrave proizvode sa dodatom vrednošću za svoje potrošače, u Srbiji i širom sveta.

“Danas sa ponosom otvaramo najveće plantaže organskih jabuka u Srbiji na 45 ha, a plan je da u naredne četiri godine zasadimo svih 114 ha. Očekujemo da već u prvoj godini prinos bude čak 500 tona najboljih sorti organskih jabuka. U opremu i sadnice je uloženo 200 hiljada evra, a u naredne četiri godine biće investirano ukupno 500 hiljada evra. Naše organske jabuke koristiće se za proizvodnju organske dečje hrane brenda Frutek, proizvodnju Life organskih sokova, i prvih na tržištu organski ceđenih sokova. Cilj je i da podstaknemo mlade poljoprivednike da se vrate na selo.”, istakao je Mihailo Janković, generalni direktor Nectar grupe, na otvaranju najveće organske plantaže u Srbiji.

Otvaranju su prisustvovali predsednik Privredne komore Srbije, Marko Čadež i državni sekretar Ministarstva za poljoprivredu, šumarstvo i vodoprivredu, Velimir Stanojević kao i predstavnici lokalne samouprave i profesor sa instituta za voćarstvo iz Čačka koji su pomogli da se zemljište na plantaži pripremi i sertifikuje za organsku proizvodnju.